БСП внесе в деловодството на парламента подписка с искане за оставката

...
БСП внесе в деловодството на парламента подписка с искане за оставката
Коментари Харесай

БСП даде ултиматум за оставката на Главчев

Българска социалистическа партия внесе в деловодството на парламента  подписка с искане за оставката на ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев. 88 народни представители от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи са поискали Главчев напусне председателското място. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че до оставката на Главчев парламентарната група на левицата напуща пленарната зала и няма да взе участие в съвещания.

" Внесохме настояването за оставката на господин Главчев. Днес ще желаяме среща с всички европейски посланици. Вчерашният ден беше извънредно значим за България и за председателството на Съвета на Европейски Съюз. Вие не разбрахте едно - след съществени старания от наша страна през вчерашния ден трябваше Кристиан Вигенин да внесе план за общо решение на Народно събрание с подписите на всички ни за целите по председателството. Ние сме поели ангажимент пред българския парламент, пред народа, пред посланиците на нарочна среща да оказваме помощ на държавното управление и да търсим национално единодушие по тези тематики. Минути преди решението да бъде импортирано, ръководителят на НС изгони водача на най-голямата опозиционна партия. По този метод ГЕРБ основават политическо напрежение преди председателството и минират националното единодушие по тези тематики. Ето за какво на тази среща ние ще представим целите на Българска социалистическа партия за България и визията ни за бъдещето на Европейски Съюз. Ще ги осведомяваме също по този начин, че жестоко се нарушават правилата на правовата страна, погазва се парламентаризмът, постанова се цензура върху разнообразни отзиви, не се зачитат и европейски демократични полезности ", сподели Нинова. 

Тя заяви и другото решение на парламентарната група - депутатите от опозицията напускат пленарна зала до оставката на парламентарния ръководител, за която упорстват. Тяхното искане би трябвало да бъде поставено на гласоподаване на следващия ден, а с цел да бъде отхвърлен Главчев от поста, са необходими половината от гласовете на националните избраници, участващи в съвещанието.

Нинова сподели, че при ултиматума, който дават, от  Българска социалистическа партия ще вземат участие в три съвещания в зала - за гласуването по искане на оставката, за разискването и приемането на бюджет 2018 на второ четене и за вота на съмнение, който те предизвикват. Ще си платим санкциите за тези отсъствия от работа, увери соцлидерката. 

От ГЕРБ не се тормозят от дейностите на левицата. Заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от ГЕРБ Цвета Караянчева заяви, че Народното събрание ще продължи работа и ще има кворум, макар че в четвъртък съвещанието стартира мъчно. Причината беше в неналичието на кворум, като едвам на третия опит и с половин час забавяне се събра нужното депутатско наличие в пленарната зала. Караянчева съобщи още, че парламентарната група на ГЕРБ застава твърдо зад ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР